Liellopu gaļas fahitas

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu gaļas strēmeļu

MARINĀDEI

  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 2 tējkarotes čili pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote paprikas
  • 1 tējkarote brūnā cukura
  • ½ tējkarotes sīpolu pulvera
  • ½ tējkarotes ķiploku pulvera
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu
  • ½ tējkarotes malta kumina
  • sula no 2 laimiem
  • 80 ml olīveļļas
  • 6 daiviņas ķiploku

 

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sarkanā, zaļā un dzeltenā paprika
  • 1 sarkanais sīpols
  • tortiljas
  • gvakamoles mērce
  • pico de gallo mērce

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi, kopā sajaucot visas sastāvdaļas, tajā liek liellopu gaļas strēmeles, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj marinēties ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  2. Lielā pannā uz augstas uguns lej 1 ēdamkaroti olīveļļas, uzkarsē to un pievieno steika strēmeles. Cep aptuveni 3–5 minūtes, ņem ārā no pannas un ļauj gaļai atsprūsties.
  3. Tajā pašā pannā lej 1 ēdamkaroti olīveļļas un aptuveni 5 minūtes sasautē sagriezto papriku un sīpolus, līdz tie kļuvuši mīkstāki.
  4. Uzsilda tortiljas, ko servē ar gaļu un sautētajiem dārzeņiem, pēc izvēles klāt liekot vai nu klasisko gvakamoles (avokado) mērci, vai pico de gallo (tomātu, sīpolu un halapenjo) mērci.