Liellopu gaļas burgers terijaki mērcē ar ananasu salsu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 320 g maltas liellopu gaļas
  • 100 g Čedaras siera
  • ½ sarkanā sīpola
  • 1 halapenjo pipars
  • ½ neliela svaiga ananasa
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote sakapāta koriandra
  • sula no ½ laima
  • 3 ēdamkarotes Kikkoman terijaki mērces
  • 1 ēdamkarote Kikkoman majonēzes
  • 2 burgermaizītes
  • 20 g sviesta
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Ananasu notīra, sagriež apaļās šķēlēs, apsmērē tās ar terijaki mērci un liek cepties uz grilpannas. Kad ananasa šķēles apgrilētas no abām pusēm, tām izgriež cieto serdi un sakapā nelielos gabaliņos. Ananasam pievieno sakapātu halapenjo piparu, sarkano sīpolu, koriandru un medu. Visu kārtīgi samaisa, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  2. Malto gaļu sadala 2 vienādās daļās un izveido plānu kotleti. Karstā pannā liek tās cepties pa vienai, plāni vēl saplacinot ar metāla lāpstiņu. Kotletes apcep no abām pusēm, iesmērējot tās ar terijaki mērci. Kotletēm liek virsū šķēli Čedaras siera, un liek tās cepeškrāsnī cepties uz 3 minūtēm 180 ºC temperatūrā.
  3. Pagatavo mērci. Nelielā traukā samaisa 1 ēdamkaroti majonēzes ar 1 ēdamkaroti terijaki mērces.
  4. Uzkarsētā pannā liek sviestu un apcep uz pusēm pārgrieztas burgermaizītes, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.
  5. Liek kopā burgeru. Apcepto burgermaizes pamatni iesmērē ar mērci, liek virsū liellopu gaļas kotleti ar izkusušo sieru, papildina ar ananasu salsu un nobeidz ar otru burgermaizi.