4 klasiskās burgeru maizītes
400 g maltas liellopu gaļas
1 saldais sīpols
50 g marinētu gurķu
1 ola
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes maltu melno piparu
100 g rīvmaizes
1 tomāts
salātlapas
100 g Čedaras siera
200 g kausētā siera
1 tējkarote paprikas pulvera
1. Malto gaļu sajauc ar olu, sāli, pipariem, rīvmaizi, sīki sakapātu sīpolu un tāpat sakapātiem
marinētiem gurķiem, labi izmaisa un liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
2. Nelielā katliņā silda kausēto sieru ar paprikas pulveri, lēnām pievieno rīvētu Čedaras sieru.
3. Tikmēr uzkarsē pannu ar nelielu daudzumu eļļas.
4. Malto gaļu sadala četrās daļās, ar rokām veido plācenīšus un liek cepties aptuveni 2 minūtes no
katras puses.
5. Burgeru maizīti apgrauzdē tosterī vai uz pannas.
6. Uz katras maizītes liek salātlapu, sagrieztu tomātu, burgera kotleti, pāri lej karsto siera mērci.
Komentāri: