Liellopa Korejas BBQ burgers ar maigu majonēzi, lociņu salsu un piena salātiem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 180 g malta liellopa
  • 2 ēdamkarotes ingvera
  • 2 tējkarotes ķiploka
  • 1 bunte loku
  • 2 ēdamkarotes saldā tomātu kečupa
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 lapas piena salātu
  • 1 ēdamkarotes maigas majonēzes
  • ½  ēdamkarote sezama sēklu
  • 2 ēdamkarotes Kikkoman sezama eļļas
  • 4 ēdamkarotes Kikkoman rīsu etiķa
  • 5 ēdamkarotes Kikkoman sojas mērces

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo glazūras mērci – nomizo un sarīvē ingveru un ķiploku. Pusi ingvera un ķiploka atliek malā salsai. Atlikušajam pievieno 2 ēdk. cukuru, 2 ēdk. sojas mērci, 2 ēdk. rīsu etiķi un kečupu.
  2. Salsai smalki sagriež lociņus un pievieno ķiplokiem ar ingveru, atliek uz brīdi malā.
  3. Malto liellopu formē 180 g burgeru kotletēs un liek cepties uz grila. Cepoties ziež bagātīgi ar glazūras mērci un cep no katras puses 2-3 min.
  4. Pa to laiku uzsilda uz grila burgeru maizi un salsai pievieno 1 ēdk. cukura, atlikušo rīsu etiķi un sezama eļļu un samaisa.
  5. Kad gaļa gatava uz maizes pirmo liek piena salātu, tad majonēzi, tad gaļu un pāri pārlej lociņu salsu un pabeidz ar maizi.