Lieldienu pavlovas

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Visiem gaišas un ģimeniskas Lieldienas! Lai svētku galdā gardi ēdieni un saulaina kopā būšana! Kā svētku desertu pagatavo šīs pavlovas ar mango un laima krēmu, kas izskatīsies gluži kā ceptas oliņas!

Sastāvdaļas

  • 3 olu baltumi
  • 200 g cukura

KRĒMAM

  • 100 g mango biezeņa
  • 60 ml laima sulas
  • miza no 1 laima
  • 120 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi + 2 olas
  • 15 g kukurūzas cietes
  • 50 g auksta sviesta kubiņos
  • sauja pistāciju dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Pavlovās olu baltumu un cukura attiecība ir 1 : 2, tātad atdalītos olu baltumus nosver un atsevišķā bļodā iesver divreiz vairāk cukura (piemēram, ja 3 olu baltumi kopā sver 100 g, tad pavlovu pagatavošanai nepieciešams 200 g baltā cukura).
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Lielā bļodā liek olu baltumus un ar mikseri puto, pamazām pievienojot cukuru. Puto 10–15 minūtes, līdz cukurs maksimāli izkusis un baltums ir stingrs un koši baltā krāsā.
  3. Ar ēdamkarotes palīdzību bezē masu liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, veidojot mazas pavlovas. Ar karotes palīdzību katras pavlovas viducī veido iedobīti, kurā vēlāk tiks pildīts krēms.
  4. Pavlovas liek cepties līdz 120 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī 10 minūtes, pēc tam samazina karstumu līdz 90 ºC temperatūrai un turpina cept vēl 40 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu dzeltenumus un olas, pievieno cukuru, kukurūzas cieti, mango biezeni, laima sulu un mizu, ar putojamo slotiņu samaisa. Bļodu liek virs katliņa ar vārošu ūdeni un, nepārtraukti maisot, silda, līdz krēms sabiezē. Tas var aizņemt līdz pat 10–15 minūtēm.
  6. Kad krēms sabiezējis, to noņem no karstuma un pa gabaliņam pievieno aukstu sviestu. Maisa, līdz tas izkusis un iegūts viendabīgs krēms. Atdzesē.
  7. Pagatavo pavlovas. Katra bezē iedobītē ar karoti liek mango un laima krēmu un pārber ar sakapātām pistācijām.