Darbs ir pamatīgs, bet rezultāts ir tā vērts.
Jārēķinās, ka pie ēšanas var tikt tikai nākamajā dienā, jo pashai vismaz 24 stundas jānostāvas vēsumā.
Variācijas par tēmu:
Pashai var pievienot arī sasmalcinātus žāvētus ābolus, sukādes, marmelādes gabaliņus.
Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pievieno norīvētu citrona miziņu.
Cieti novārītām olām izloba dzeltenumus.
Biezpienu un olu dzeltenumus divas reizes samaļ gaļasmašīnā vai sasmalcina ar blenderi, vai virtuves kombainā. Svarīgi, lai masa ir pēc iespējas viendabīga.
Nepārtraukti putojot sviesta un cukura masu, pa karotei pamazām pievieno biezpiena un olu masu. Visu masu kopā turpina putot, kamēr tā kļūst gaisīga un vijīga.
Žāvētos augļus, ja tie jau nav ļoti mīksti, izmērcē un smalki sagriež. Lai riekstiem varētu nolobīt miziņas, tos uz sakarsētas pannas apgrauzdē. Riekstus sasmalcina.
Gatavajā biezpiena masā iecilā sagrieztos augļus un riekstus.
Puķu podā vai līdzīgā traukā ar caurumiņu, kur notecēt šķidrumam, ieklāj mitru marli vai citu plānu audumu.
Ieliek biezpiena-augļu masu.
Marli aizloka ciet.
Uzliek virsū vieglu slogu.
Podu novieto uz šķīvja, kur notecēt liekajam šķidrumam, un liek ledusskapī vismaz 24 stundas nostāvēties.
Pasniedz pie tases melnas tējas vai kafijas.
Vai tiešām nav jābūt saldam krējumam?