Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
LIELĀ “BAKED ALASKA” saldējuma torte
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
8 personām
Sastāvdaļas
2 klaipi mīļākā kēksa (800 g)
3 veidi mīļākā saldējuma (400 g katrs)
6 olu baltumi
¼ tējkarotes citronu sulas
300 g smalkā cukura (ja nav, tad parasto cukuru var blenderī nedaudz samalt)
Pagatavošana
Sagatavo saldējuma pildījumu. Šim sastāvam vajadzēs divas apaļās tortes formas. Tortes formas iesmērē ar eļļu un ieklāj pārtikas plēvi. Formā izklāj trīs kārtas ar saldējumu. Svarīgi, lai saldējums būtu mīksts, lai to vieglāk būtu ieklāt formā. Pašā pēdējā slānī formas augšā līdz malām liek šķēlēs sagrieztu kēksa kārtu, kas ir pielīdzināta tortes formai. To pašu atkārto ar otro tortes formu, un abas liek saldētavā sastingt.
Kamēr saldējums sastingst, pagatavo bezē. Miksera bļodā lej olu baltumus, pievieno pavisam nedaudz citronu sulas un sāk visu maisīt vidējā ātrumā, līdz olbaltums sāk viegli uzputot. Lēnām, neapstādinot mikseri, pa vienai ēdamkarotei pievieno smalko cukuru. Visu maisa līdz brīdim, kad cukurs ir pilnībā izšķīdis un iemaisījies olbaltumā, pats olbaltums ir kļuvis biezs, gaisīgs un nesaplok.
No saldētavas izņem kūkas formas. No tām izņem saldējuma un kēksa kārtas, liek vienu otrai virsū tā, lai kēksa kārta būtu apakšā. Torti kārtas apsmērē ar olbaltumu (bezē). Bezē nedaudz piesvilina (nokaramelizē) ar gāzes degļa liesmiņu, lai iegūtu skaistu, viegli brūnu karameles krāsu. Torti sagriež ar siltu nazi un pasniedz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: