Lēni cepta cūkgaļas cepeša maizīte ar avokado

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • rudzu rupjmaize
  • 1 gurķis
  • 1 liels vai 2 mazi gatavi avokado
  • sula no ½ citrona
  • garšvielas – sāls, pipari, timiāns

Pagatavošana

  1. Apsmērē gaļu ar mazliet eļļas, pievieno sāli, nedaudz piparu un svaiga timiāna lapiņas. Liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, pēc 15 minūtēm samazinot karstumu līdz 120 ºC temperatūrai un turpinot cepšanu vēl 2,5–3 stundas. Pārbauda ar naža griezienu – ja iztek dzidra sula, būs gatavs!
  2. Bļodiņā samaisa saspaidītu avokado ar citronu sulu, pievieno šķipsnu sāls un piparus.
  3. Ar dārzeņu mizojamo nogriež pāris gurķa šķēles.
  4. Uz rupjmaizes uzsmērē samaisīto avokado, nogriež 2 mm plānu cepeša šķēli un kopā ar gurķa šķēlītēm liek to uz apsmērētās maizītes.

Komentāri: