Lemon curd saldējuma kūka

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
10 personām

Sastāvdaļas

KRĒMAM

  • 4 citroni
  • 150 g cukura
  • 3 olas
  • 50 g sviesta

 

  • 6 olu baltumi
  • 450 g smalkā cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 500 ml saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • mellenes un piparmētras dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo bezē ripas. Olām uzmanīgi pa vienai atdala baltumus, ko liek lielā stikla bļodā. Puto ar mikseri ar lielāko ātrumu. Kad masa ir saputojusies balta, pa karotei pievieno cukuru un turpina putot, līdz masa ir stingra un nelīst no bļodas. Tas var prasīt līdz 10 minūtēm. Beigās ieputo kukurūzas cieti.
  2. Masu sadala divās daļās un izlīdzina kūku veidnēs, kas izklātas ar cepamo papīru. Abas veidnes liek līdz 110 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī un cep 1 stundu ventilatora režīmā. Pēc stundas pabaksta vidusdaļu, ja šķiet, ka bezē vēl ir mīksts, cep vēl 20 minūtes. Pēc cepšanas paver durvis vaļā un atstāj krāsnī pamazām atdzist.
  3. Pagatavo krēmu. Nelielā katliņā liek olas, izspiestu citronu sulu, viena citrona sarīvētu miziņu un cukuru. Karsē un ar putojamo slotiņu nepārtraukti maisa, līdz masa sabiezē. Kad masa sabiezējusi, pa gabaliņam pievieno aukstu sviestu un maisa, līdz tas izkusis. Liek krēmu ledusskapī sastingt, pārklājot ar pārtikas plēvi.
  4. Saputo saldo krējumu ar 50 g cukura vijīgā putukrējumā. Beigās iecilā vienu trešdaļu citronu krēma.
  5. Veido kūku. Uz paplātes vai tajā pašā kūkas veidnē liek vienu bezē ripu, virs tās izsmērē pusi putukrējuma. Uzliek otru bezē ripu un putkrējumu. Vidū izsmērē atlikušo citrona krēmu. Dekorē ar mellenēm un piparmētru lapiņām.
  6. Liek saldētavā sastingt vismaz uz 4 stundām.
  7. Pirms pasniegšanas kādu brīdi patur istabas temperatūra, lai kūku vieglāk sagriezt.