Šie salāti ir ārkārtīgi bagāti ar uzturvielām, rieksti un lēcas tiem piešķir sātīgumu. Tie ir reizē svaigi un nešķiet smagnēji, jūties paēdis uz ilgu laiku.
Salātiem
Ziedkāpostu cepšanai
Lēcu vārīšanai
Mērcei
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties rozetēs sadalītus ziedkāpostus, pārlietus ar eļļu un indiešu garšvielām. Cep ~ 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Melnās lēcas vāra 20 minūtes kopā ar lauru lapu, sīpolu, čili un ķiploku. Beigās pievieno sāli. Lēcas nolej un atdzesē.
Sakarsētajā cepeškrāsnī ~ 7 minūtes apgrauzdē mandeles, līdz tās vidū paliek viegli zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
Gatavos ziedkāpostus atdzesē, tikmēr uz sausas pannas lielā karstumā sagrilē brokoļu rozetes, līdz tie kļūst zeltaini brūni- ne ilgāk kā 5-7 min, lai brokoļi nepārcepas. Tad uzlej kādus 100ml ūdens, lai tas ātri notvaicējas- tas pabeigs gatavošanas procesu.
Dzērvenes iemērc vēsā ūdenī uz ~ 15–30 minūtēm, lai tās kļūtu sulīgākas.
Uz smalkas rīves brokolim pierīvē citrona miziņu.
Blenderī sajauc mērces sastāvdaļas. Noregulē garšu, saldumam pievienojot vairāk mandeļu un ūdeni, skābumam – vairāk citronu sulas.
Visas salātu sastāvdaļas saliek bļodā, pārlej ar mērci un pārber ar sakapātām, grauzdētām mandelēm vai ciedru, vai citiem riekstiem pēc izvēles.
Paldies par recepti, ļoti garšīgi salāti ! 🙂