Lēcu brokoļsalāti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šie salāti ir ārkārtīgi bagāti ar uzturvielām, rieksti un lēcas tiem piešķir sātīgumu. Tie ir reizē svaigi un nešķiet smagnēji, jūties paēdis uz ilgu laiku.

Sastāvdaļas

Salātiem

  • 400 g melno lēcu
  • 1 galviņa brokoļa
  • 1 neliela galviņa ziedkāposta
  • sauja žāvētu dzērveņu
  • liela sauja spinātu vai rukolas lapu
  • maza sauja mandeļu, ciedru riekstu vai pekanriekstu, vai valriekstu
  • miziņa no 1 citrona

Ziedkāpostu cepšanai

  • šķipsniņa kumīna
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • šķipsniņa kanēļa
  • šķipsniņa čili pulvera
  • 1 saspiesta daiviņa ķiploka
  • eļļa

Lēcu vārīšanai

  • 1 lauru lapa
  • maza buntīte timiāna
  • 1 čili
  • 1 sīpols
  • pāris ķiploku daiviņas

Mērcei

  • grauzdētas mandeles
  • pāris ēdamkarotes citronu sulas
  • 100 ml vīnogu kauliņu eļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • pētersīļi
  • ūdens
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties rozetēs sadalītus ziedkāpostus, pārlietus ar eļļu un indiešu garšvielām. Cep ~ 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. Melnās lēcas vāra 20 minūtes kopā ar lauru lapu, sīpolu, čili un ķiploku. Beigās pievieno sāli. Lēcas nolej un atdzesē.
  3. Sakarsētajā cepeškrāsnī ~ 7 minūtes apgrauzdē mandeles, līdz tās vidū paliek viegli zeltaini brūnas un kraukšķīgas.
  4. Gatavos ziedkāpostus atdzesē, tikmēr uz sausas pannas lielā karstumā sagrilē brokoļu rozetes, līdz tie kļūst zeltaini brūni- ne ilgāk kā 5-7 min, lai brokoļi nepārcepas. Tad uzlej kādus 100ml ūdens, lai tas ātri notvaicējas- tas pabeigs gatavošanas procesu.
  5. Dzērvenes iemērc vēsā ūdenī uz ~ 15–30 minūtēm, lai tās kļūtu sulīgākas.
  6. Uz smalkas rīves brokolim pierīvē citrona miziņu.
  7. Blenderī sajauc mērces sastāvdaļas. Noregulē garšu, saldumam pievienojot vairāk mandeļu un ūdeni, skābumam – vairāk citronu sulas.
  8. Visas salātu sastāvdaļas saliek bļodā, pārlej ar mērci un pārber ar sakapātām, grauzdētām mandelēm vai ciedru, vai citiem riekstiem pēc izvēles.
1. pagatavošanas solis
1 solis

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek cepties rozetēs sadalītus ziedkāpostus, pārlietus ar eļļu un indiešu garšvielām. Cep ~ 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Melnās lēcas vāra 20 minūtes kopā ar lauru lapu, sīpolu, čili un ķiploku. Beigās pievieno sāli. Lēcas nolej un atdzesē.

Sakarsētajā cepeškrāsnī ~ 7 minūtes apgrauzdē mandeles, līdz tās vidū paliek viegli zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

2. pagatavošanas solis
4 solis

Gatavos ziedkāpostus atdzesē, tikmēr uz sausas pannas lielā karstumā sagrilē brokoļu rozetes, līdz tie kļūst zeltaini brūni- ne ilgāk kā 5-7 min, lai brokoļi nepārcepas. Tad uzlej kādus 100ml ūdens, lai tas ātri notvaicējas- tas pabeigs gatavošanas procesu.

Dzērvenes iemērc vēsā ūdenī uz ~ 15–30 minūtēm, lai tās kļūtu sulīgākas.

Uz smalkas rīves brokolim pierīvē citrona miziņu.

3. pagatavošanas solis
7 solis

Blenderī sajauc mērces sastāvdaļas. Noregulē garšu, saldumam pievienojot vairāk mandeļu un ūdeni, skābumam – vairāk citronu sulas.

4. pagatavošanas solis
6I7A9569

Visas salātu sastāvdaļas saliek bļodā, pārlej ar mērci un pārber ar sakapātām, grauzdētām mandelēm vai ciedru, vai citiem riekstiem pēc izvēles.

Komentāri: