Lazdu riekstu un šokolādes sviests

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g lazdu riekstu
  • šķipsna sāls
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 40 g cukura
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 2 banāni
  • 2 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Lazdu riekstus grauzdē līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.
  2. Atdzesētus riekstus liek virtuves kombainā ar S veida asmeni, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un blendē, līdz veidojas riekstu sviests. Blendēt vajadzētu ar starplaikiem, lai nepārpūlētu iekārtu.
  3. Izkausē šokolādi, ko blendējot to pievieno riekstu sviestam.
  4. Pašās beigās iemaisa kļavu sīrupu.
  5. Uzglabā burciņā istabas temperatūrā un pasniedz ar maizi un karamelizētiem banāniem.
  6. Banānu liek uz viegli sakarsētas pannas ar kokosriekstu eļļu un karamelizē ar 1 ēdamkaroti cukura. Var karamelizēt arī ar degļa palīdzību.
  7. Uzsmērē maizes šķēlei lazdu riekstu un šokolādes sviestu, uzliek karamelizēto banānu un pasniedz ar svaigām ogām.