Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Lazdu riekstu un šokolādes sviests
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
300 g lazdu riekstu
šķipsna sāls
100 g tumšās šokolādes
40 g cukura
3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
2 banāni
2 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
Lazdu riekstus grauzdē līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.
Atdzesētus riekstus liek virtuves kombainā ar S veida asmeni, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un blendē, līdz veidojas riekstu sviests. Blendēt vajadzētu ar starplaikiem, lai nepārpūlētu iekārtu.
Izkausē šokolādi, ko blendējot to pievieno riekstu sviestam.
Pašās beigās iemaisa kļavu sīrupu.
Uzglabā burciņā istabas temperatūrā un pasniedz ar maizi un karamelizētiem banāniem.
Banānu liek uz viegli sakarsētas pannas ar kokosriekstu eļļu un karamelizē ar 1 ēdamkaroti cukura. Var karamelizēt arī ar degļa palīdzību.
Uzsmērē maizes šķēlei lazdu riekstu un šokolādes sviestu, uzliek karamelizēto banānu un pasniedz ar svaigām ogām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: