Lavašā ietīti cāļu iesmiņi ar tecināta krējuma mērci

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

“Ķekava” cāļu filejas iesmiņi zaļumu marinādē

100 g kviešu miltu

100 g ūdens

2 g sāls

1 čili pipars, sagriezts strēmelītēs

pāris daiviņu laima un citrona

150 g skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Iepriekšējā vakarā uz sietiņa un marles uzliek krējumu, lai pa nakti iztek liekais šķidrums. Tā krējumu var padarīt daudz biezāku un treknāku.
  2. Pagatavo mīklu. Sajauc miltus ar ūdeni un kārtīgi izmīca, tad atpūtina 30 minūtes. Pēc tam izrullē apaļus mīklas plāceņus aptuveni 20–30 cm/dm un cep uz pannas.
  3. Iekšā pilda svaigi grilētus cāļu filejas iesmus.