Lavašā ietīti cāļu iesmiņi ar tecināta krējuma mērci
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
“Ķekava” cāļu filejas iesmiņi zaļumu marinādē
100 g kviešu miltu
100 g ūdens
2 g sāls
1 čili pipars, sagriezts strēmelītēs
pāris daiviņu laima un citrona
150 g skābā krējuma
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā uz sietiņa un marles uzliek krējumu, lai pa nakti iztek liekais šķidrums. Tā krējumu var padarīt daudz biezāku un treknāku.
Pagatavo mīklu. Sajauc miltus ar ūdeni un kārtīgi izmīca, tad atpūtina 30 minūtes. Pēc tam izrullē apaļus mīklas plāceņus aptuveni 20–30 cm/dm un cep uz pannas.
Komentāri: