Lašmaize

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Lašmaizei ne vienmēr jābūt plānai baltmaizes šķēlītei ar sviestu un sīpoliem. Tā var būt arī maiga un sātīga vakariņu maize.

Sastāvdaļas

  • 2 biezas šķēles graudu maizes
  • 400 g laša vai foreles filejas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 150 g vājpiena biezpiena
  • 4–5 ēdamkarotes grieķu jogurta
  • 1 ēdamkarote kapātu diļļu
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • 4 redīsi
  • 1 neliels gurķis
  • šķipsniņa kumīna
  • sauja sinepju dīgstu

LAŠA MARINĀDEI

  • 1 citrons
  • ½ tējkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Lasi atdala no asakām un ādas un uz 15 minūtēm iemarinē citronu sulā un cukurā.
  2. Lasi apcep nelielā daudzumā eļļas 4 minūtes no katras puses.
  3. Gurķi nomizo un sarīvē. Biezpienu sajauc ar rīvēto gurķi, grieķu jogurtu, kumīnu, dillēm un sāli.
  4. Maizi apgrauzdē uz pannas vai tosterī.
  5. Uz maizes smērē sagatavoto biezpiena masu, pāri kārto ceptā laša gabaliņus, plānās šķēlītēs sagrieztus redīsu un sinepju dīgstus, kas dos patīkamu pikantumu.