Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Lašmaize
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Lašmaizei ne vienmēr jābūt plānai baltmaizes šķēlītei ar sviestu un sīpoliem. Tā var būt arī maiga un sātīga vakariņu maize.
Sastāvdaļas
2 biezas šķēles graudu maizes
400 g laša vai foreles filejas
2 ēdamkarotes olīveļļas
150 g vājpiena biezpiena
4–5 ēdamkarotes grieķu jogurta
1 ēdamkarote kapātu diļļu
sāls un melnie pipari pēc garšas
4 redīsi
1 neliels gurķis
šķipsniņa kumīna
sauja sinepju dīgstu
LAŠA MARINĀDEI
1 citrons
½ tējkarotes cukura
Pagatavošana
Lasi atdala no asakām un ādas un uz 15 minūtēm iemarinē citronu sulā un cukurā.
Lasi apcep nelielā daudzumā eļļas 4 minūtes no katras puses.
Gurķi nomizo un sarīvē. Biezpienu sajauc ar rīvēto gurķi, grieķu jogurtu, kumīnu, dillēm un sāli.
Maizi apgrauzdē uz pannas vai tosterī.
Uz maizes smērē sagatavoto biezpiena masu, pāri kārto ceptā laša gabaliņus, plānās šķēlītēs sagrieztus redīsu un sinepju dīgstus, kas dos patīkamu pikantumu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: