Lasis zaļumos

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • laša fileja
  • 1 saišķītis diļļu, loku
  • šķipsniņa sāls un piparu
  • šķipsniņu timiāna (kaltēta vai svaiga)
  • ½ citrona
  • 1 tējkarote medus
  • 1 tējkarote cukura
  • eļļa
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • folija

Pagatavošana

  1. Sagatavo lasim marinādi: smalki sakapā noskalotas dilles un lokus. Nedaudz zaļumu atstāj pasniegšanai. Pievieno sāli, piparus un timiānu.
  2. Visu liek traukā un pievieno ½ citrona sulas. Pievieno pilnu tējkaroti medus un nedaudz cukura. Pēc izjūtas pievieno eļļu. Visu samaisa.
  3. Masā apviļā laša fileju, pēc tam ietin to folijā un liek ledusskapī marinēties.
  4. Pēc pāris stundām lasi sagriež porciju gabalos, uz pannas apcep, pa virsu tiem uzkaisot atlikušos zaļumus un pārlej sojas mērci.