Lasis ar brūnajiem rīsiem un dārzeņiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • ½ paciņas jeb 60 g brūno rīsu
  • 200 g laša filejas
  • 200 g dārzeņu (brokolis, paprika, burkāni vai citi)
  • 10 ml sojas vai terijaki mērces
  • daži pūtieni no smidzināmās olīveļļas
  • sezama sēklas un citrona šķēlīte dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Liek vārīties rīsus un uzkarsē cepeškrāsni.
  2. Laša fileju aplej ar mērci un liek cepties līdz 180 °C temperatūrai uzkarsētā krāsnī uz 20 minūtēm kopā ar sagrieztiem dārzeņiem, kas appūsti ar olīveļļu.
  3. Vienu porciju ēd uzreiz, otru atdzesē un uzglabā noslēgtā traukā ledusskapī nākamajai dienai.

    Enerģija: 500 kcal, 43% ogļhidrātu, 24% olbaltumvielu, 33% tauku*

*Kaloriju aprēķins un uzturvielu sadalījums ir aptuvens un atkarīgs no izmantotajiem produktiem un, protams, to daudzumiem.