Vienkārša, ātri pagatavojam, tomēr arī izsmalcināta uzkoda. Pagatavošanas process neaizņems vairāk par 15 minūtēm, bet maltīte būs tik garda, it kā Jūs būtu stāvējis pie plīts visu pēcpusdienu.
Šo ēdienu var pagatavot arī vakarā, līdzņemšanai pusdienu pātraukumam.
Laša vēderiņiem noņem gaļu, atstājot ādu un taukus. Gaļu liek bļodā.
Dilles smalki sakapā un pievieno bļodā zivs gaļai.
Visam pievieno krēmsieru, jogurtu, citrona sulu, svaigi maltus piparus.
Ar blenderi saputo viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli.
Bagetes pārgriež uz pusēm, bagātīgi apslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī uz 200 grādiem 4 minūtes apgrauzdēties.
Kārto porcijās. Uz bagetes liek biezu kārtu rukolas, 2-3 ēdamkarotes laša smēriņa.
Komentāri: