Laša tartars ar zemenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Klasiski šo recepti gatavo no mazsālīta vai auksti kūpināta laša, avokado un gurķa vienādās proporcijās. Šoreiz vasarai un zemeņu laikam par godu – gurķis tiek aizstāts ar zemenēm. Vēl svaigāks, vēl aromātiskāks un arī krāsaināks rezultāts

Sastāvdaļas

200 g mazsālīta laša filejas

1 avokado

200 g zemeņu

10 bazilika lapiņas

1 laims

Pagatavošana

  1. Lasi, zemenes un avokado sagriež mazos vienāda izmēra kubiņos.
  2. Baziliku smalki sakapā un pievieno lasim.
  3. No laima izspiež sulu un arī pievieno visam pārējam.
  4. Visu samaisa kopā, noregulē garšu ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cukuru un ļauj 10–15 minūtes garšām savilkties.

Komentāri: