Laša plācenīši ar Sriracha majonēzes mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g laša filejas
  • sula no 1 laima
  • 3 ēdamkarotes Teryaki mērces ar ķiplokiem
  • 1 ēdamkarote Sriracha mērces
  • neliels saišķītis kinzas
  • neliels saišķītis diļļu
  • ½ glāzes kokosriekstu miltu (vai citu miltu)
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g panko rīvmaizes

MĒRCEI

  • 5 ēdamkarotes majonēzes
  • 3 tējkarotes Sriracha mērces

Pagatavošana

  1. Laša fileju atdala no ādas un izņem asakas. Visu smalki sakapā nelielos kubiņos.
  2. Laša masai pievieno Teryaki mērci, Sriracha mērci, sāli un laima sulu.
  3. Pievieno arī smalki sakapātu kinzu un dilles, kā arī miltus.
  4. Masu mīca, līdz tā kļūst viendabīga. Tai vajadzētu labi turēties kopā, ja tā nav, tad pievieno vēl miltus, līdz tā kļuvusi veidojama un ir ērti izveidot bumbiņas vai plācenīšus, kas nejūk ārā.
  5. No masas veido nelielus plācenīšus, apvārta panko rīvmaizē un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm 3 minūtes.

Komentāri: