Laša kroketes

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g novārītu kartupeļu
  • 2 olas
  • neliela buntīte maurloku
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 300 g pagatavotas laša filejas
  • 50 g rīvmaizes
  • šķipsniņa maltu balto piparu
  • sāls
  • + sakulta ola un rīvmaize krokešu apviļāšanai pirms cepšanas
  • + eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Novārītus kartupeļus saspaida ar dakšiņu, pievieno olas, sīki sakapātus maurlokus, saspiestu ķiploka daiviņu, rīvmaizi, sāli, piparus un gabaliņos sadalītu laša fileju. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.
  2. Ar samitrinātām rokām izveido 12–14 cilindra formas kroketes.
  3. Kroketes pa vienai iemērc olā, pēcāk apviļā rīvmaizē, tad liek pannā sakarsētā eļļā un apcep no visām pusēm brūnas. Pasniedz siltas ar krējuma mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: