Variācijas par tēmu:
Biezzupas gatavošanā varat izmantot arī citus dārzeņus: puravu, pastinaku, seleriju.
Laša zupas izlasi liek katlā, pārlej ar apmēram 2,5 l ūdens un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, ar putu karoti nosmeļ putas un samazina liesmu. Selerijas sakni nomazgā, nogriež 2-3 šķēles, nomizo un liek katlā. Pievieno smaržīgos piparus, nomizotu sīpolu un diļļu kātus, vāra ~30 minūtes.
Kad zivju buljons ir gatavs, to izkāš caur sietu. Izkāsto buljonu liek atpakaļ uz plīts. No asakām notīra zivs gabaliņus un pievieno buljonam.
Kartupeļus un burkānus nomazgā un notīra, sagriež palielos gabalos un liek buljonā. Vāra, kamēr dārzeņi mīksti.
Kad kartupeļi un burkāni ir gatavi, visu sablenderē. Iegūto biezzupu liek atpakaļ uz plīts un uzkarsē.
Uz rupjās rīves sarīvē sieru.
Kad biezzupa sāk vārīties, tai pievieno saldo krējumu un sarīvēto sieru. Visu samaisa, ļauj „uzsist burbuli” un izslēdz liesmu. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsē pannā sviestu vai eļļu un apcep zivs gabaliņus.
Zupu lej šķīvjos, vidū kārtojot apceptos zivs gabaliņus. Pasniedz ar smalki sakapātām dillēm un pētersīļiem.
Pārbaudīta recepte-iesaku!
Čedaras siers -izcila garša krēmzupai!
Paldies par ”pagatavošanas soli”-var uzteikt,jo bez kļūdām-un patīkams noformējums!
Super zupa!!