Lielā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas. Marinādē liek liellopu gaļas lāpstiņu, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un ļauj gaļai marinēties vismaz 6 stundas.
Pagatavo garšaugu sviestu. Bļodiņā samaisa sviestu un krējumu, pievieno sāli, piparus un maurlokus. Kad masa viendabīga, liek to uz pārtikas plēves, izveidojot iegarenu sviesta batoniņu. Liek ledusskapī uz 1 stundu, līdz tas sacietē.
Uzkarsē grilu, un gaļu cep uz lēnas uguns (ne atklātas liesmas!) ~ 1–1,5 stundas, līdz iekšējā temperatūra sasniegusi 63 °C (pārbauda ar gaļas termometru). Kad gaļa no ārpuses sacepusies, ik pa laikam noziež ar marinādi. Kad gaļas iekšējā temperatūra sasniegusi 63 °C, to ņem nost no grila un ļauj 10 minūtes atpūsties, tad griež šķēlēs un pasniedz kopā ar kartupeļiem.
Kartupeļus nomazgā, bet nemizo. Ar asu nazi katrā kartupelī šķērsām ar 1,5 cm atstarpi iegriež dziļas līnijas (bet ne līdz galam, lai nepārgrieztu uz pusēm). Garšaugu sviestu sagriež plānās šķēlēs, ko ievieto kartupeļa iegriezumos. Kartupeļus cieši ietin folijā. Kad uguns jau mitējusies, liek uz grila un, ik pa laikam grozot, cep 40–50 minūtes, līdz tie ir mīksti. Ņem ārā no folijas un pārkaisa ar sakapātiem maurlokiem. Servē ar krējumu un liellopu gaļu.
Komentāri: