Labneh siers ar ķiplokiem un zaļumiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg grieķu jogurta
  • šķipsna sāls
  • bunte zaļumu pēc izvēles – pētersīļi, dilles, lociņi
  • 1 tējkarote Sonnentor BIO ķiploku

Pagatavošana

  1. Jogurtu samaisa ar šķipsnu sāls.
  2. Lielu bļodu izklāj ar marli, kas salocīta vairākās kārtās.
  3. Lej jogurtu bļodā uz marles. Marles malas saņem uz augšu un savirpina, lai jogurtu saudzīgi saspiestu kopā, bet tas nesāktu spiesties laukā. Marli sasien ar auklu, un visu sainīti pakarina izlietnē uz krāna, lai notek liekais šķidrums. Atstāj vismaz uz 4 stundām, bet labāk uz nakti.
  4. Iegūto sieru samaisa ar sakapātiem zaļumiem un ķiploku granulām. Sieru liek bļodā, apslaka ar olīveļļu un pasniedz ar maizīti vai svaigiem dārzeņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: