Kvinojas un saulē kaltētu tomātu uzkodiņas

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g Biofair BIO kvinoju maisījuma Tricolore
  • 2 ēdamkarotes Rapunzel BIO čia sēklu + 6 ēdamkarotes ūdens
  • 8 saulē kaltēti tomāti
  • 100 g fetas siera
  • 1–2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Kvinoju izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma.
  2. Čia sēklas samaisa ar ūdeni un atliek malā uz 5 minūtēm, lai sēkliņas uzbriest.
  3. Saulē kaltētos tomātus sakapā, fetas sieru sadrupina.
  4. Bļodā samaisa vārīto kvinoju, čia sēklas, saulē kaltētos tomātus, fetas sieru un sāli.
  5. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. No mīklas ar rokām veido vidēja izmēra bumbiņas, tās liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Bumbiņas cep krāsnī 45 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas un ārpuse ir nedaudz kraukšķīga.