Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Kvinojas suši ar tempuras garnelēm
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
200 g Urtekram baltās kvinojas
100 g svaigā siera
½ garā gurķa
1 neliels burkāns
1 iepakojums nori lapu
1 tējkarote rīsu etiķa
300 g garneļu (var izmantot tempuras garneles)
Pagatavošana
Novāra kvinoju. Pirms vārīšanas kvinoju divas reizes sietā noskalo ar aukstu ūdeni. Liek katliņā un pārlej ar 400 ml ūdens. Katla saturu uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns ar vāku 15–20 minūtes līdz brīdim, kad kvinoja ir uzsūkusi visu katlā esošo ūdeni. Atdzesē. Atdzesētajai kvinojai pievieno rīsu etiķi.
Gurķi un burkānu sagriež salmiņos.
Sagatavo tempuras garneles (skatīt to recepti) vai izmanto tvaicētas vai ceptas garneles, kas pagatavotas jūsu mīļākajā veidā.
Uz suši rullējamās pamatnes izklāj nori lapu, uz ¾ lapas vienmērīgi izklāj kvinoju. Pa vidu liek svaigo sieru, dārzeņus un garneles. Viegli samitrina ar pildījumu nenoklāto nori lapas daļu, un sāk rullēt suši. Izveidoto suši sagriež gabaliņos un pasniedz ar sojas mērci.
Komentāri: