Kvinojas salāti ar zemesriekstu mērci

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g kvinojas
  • 100 g saldētu edamame pupiņu
  • 2 mazi burkāni vai 1 liels
  • 1/2 maza sarkanā kāposta
  • 1 sarkanā paprikas
  • 2 avokado
  • maza buntīte svaiga koriandra
  • 4 ēdamkarotes grauzdētu sēklu maisījuma

MĒRCEI

  • 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
  • 3-4 ēdamkarotes sezama eļļas
  • 2-3 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai cita saldinātāja
  • 100 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces

Pagatavošana

  1. Kvinoju izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un atdzesē.
  2. Saldētās edamame pupiņas atlaidina istabas temperatūrā.
  3. Burkānu sarīvē, kāpostu un papriku sagriež plānās strēmelēs, avokado sagriež mazos gabalos, koriandru sakapā.
  4. Visas salātu sastāvdaļas samaisa kopā.
  5. Visas mērces sastāvdaļas samaisa, līdz izveidojas viendabīga mērce. Mērci pievieno salātiem, samaisa un pasniedz.