Kvinojas salāti ar krāsnī ceptiem dārzeņiem un fetas sieru

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g Rapunzel sarkanās kvinojas
  • 1 neliela biete
  • 1 burkāns
  • 100 g ķirbju
  • eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote Sonnentor Provansas garšvielu maisījuma
  • 2 lielas lapu kāposta lapas
  • 40 g fetas siera
  • sauja grauzdētu valriekstu
  • šķipsna sāls

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes Rapunzel sezama eļļas
  • 3 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa

Pagatavošana

  1. Kvinoju liek vārīties katliņā ar 400 ml ūdens. Kad ūdens sāk vārīties, katliņam uzliek vāku, nogriež uguni uz mazāko un vāra 20 minūtes vai līdz viss ūdens ir uzsūcies un kvinoja ir gatava.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Bieti, burkānu un ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek cepamajā pannā. Dārzeņus apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar Provansas garšvielu maisījumu. Cep krāsnī 35 minūtes vai līdz dārzeņi mīksti.
  3. Lapu kāpostam izgriež kātiņu, lapas sakapā.
  4. Visas mērces sastāvdaļas bļodiņā samaisa.
  5. Bļodā samaisa kvinoju ar lapu kāpostiem un ⅔ salātu mērces. Pa virsu kārto ceptos dārzeņus, sadrupina fetas sieru un valriekstus. Beigās salātus pārkaisa ar nedaudz sāls un pārslaka ar atlikušo mērci.

Komentāri: