Kvinoju liek vārīties katliņā ar 400 ml ūdens. Kad ūdens sāk vārīties, katliņam uzliek vāku, nogriež uguni uz mazāko un vāra 20 minūtes vai līdz viss ūdens ir uzsūcies un kvinoja ir gatava.
Krāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. Bieti, burkānu un ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek cepamajā pannā. Dārzeņus apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar Provansas garšvielu maisījumu. Cep krāsnī 35 minūtes vai līdz dārzeņi mīksti.
Lapu kāpostam izgriež kātiņu, lapas sakapā.
Visas mērces sastāvdaļas bļodiņā samaisa.
Bļodā samaisa kvinoju ar lapu kāpostiem un ⅔ salātu mērces. Pa virsu kārto ceptos dārzeņus, sadrupina fetas sieru un valriekstus. Beigās salātus pārkaisa ar nedaudz sāls un pārslaka ar atlikušo mērci.
Komentāri: