Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
KVINOJAS ĶIRBJU PUTRA AR KĻAVU SĪRUPU
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Sastāvdaļas
400 g ķirbju
350 ml mandeļu piena
220 ml ūdens
250 g kvinojas
1 ēdamkarote kokosriekstu eļļas
80 g kokosriekstu piena
1 tējkarote kanēļa
2 ēdamkarotes cukura
4 ēdamkarotes kļavu sīrupa
40 g kokosriekstu pārslu
Pagatavošana
Vispirms pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabaliņos. To vāra ūdenī aptuveni 20 minūtes. Daļu ķirbja (220 g) sablendē biezenim, pārējos mazos gabaliņus atstāj pievienošanai putrai.
Katlā uzvāra mandeļu pienu un ūdeni, pievieno kvinoju, uzliek katlam vāku un turpina sildīt uz zemas, vidēji lēnas uguns. Aptuveni pēc 10 minūtēm iemaisa 220 g ķirbju biezeņa, liek virsū vāku un vāra uz lēnas uguns vēl 10 minūtes, līdz kvinoja pilnība uzbriedusi un sasniegusi putras konsistenci. Putrā iemaisa kokosriekstu eļļu, pienu un kanēli. Samaisa.
Kamēr kvinojas putra vārās, karstā pannā uz vidēji augstas uguns lej nedaudz eļļas, pievieno cukuru un apkaramelizē iepriekš novārītos ķirbja gabaliņus, līdz cukurs izkusis un ķirbīši zeltaini brūni.
Putru pasniedz ar karamelizētu ķirbi, kokosriekstu pārslām un kļavu sīrupu.
Komentāri: