1 glāze jeb 170 g kvinojas (var arī izmantot griķus, grūbas, bulguru)
2 mandarīni
1 greipfrūts
1 avokado
50 g jeb 3 saujas rukolas vai citu salātlapau
50 g valriekstu
Pagatavošana
Kvinoju noskalo, liek katlā un aplej ar pusotru glāzi ūdens. Uzvāra, tad samazina liesmu un ļauj 15 minūtes vārīties, kamēr viss ūdens absorbēts un kvinoja mīksta.
Greipfrūtu nomizo virs salātu bļodas, ļaujot tā sulai sakrāties bļodā. Kad nomizotas arī daiviņas, tās sadala mazos gabaliņos turpat bļodā.
Riekstus apcep uz sausas pannas vidējā karstumā.
Salātu bļodā, kur sakrājusies greipfrūtu sula, liek salātlapas, sausu kvinoju un samaisa visu kopā.
Salātiem pievieno gabaliņos sagrieztu avokado un daiviņās sadalītus mandarīnus. Visu samaisa kopā, pēc garšas, ja nepieciešams, pievieno sāli.
Kārto uz šķīvja un apber ar apgrauzdētajiem riekstiem.
Komentāri: