Katlā ieber kuskusu un pievieno ½ tējkaroti sāls, čili pārslas un 1 ēdamkaroti eļļas (ja saulē kaltētie tomāti ir eļļā, tad pievieno šo eļļu intensīvākai garšai). Samaisa un pielej uzvārītu ūdeni apmēram tieši virs kuskusa robežas. Samaisa vēlreiz un uzliek vāku. Nevāra, bet ļauj ievilkties. Pēc apmēram 5 minūtēm vēlreiz samaisa ar dakšu, padarot kuskusu maksimāli irdenu.
Smalki sagriež saulē kaltētos tomātus un iemaisa kuskusā.
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu, ielej 1 ēdamkaroti eļļas (vai saulē kaltēto tomātu eļļu). No katliņa pannā pārber kuskusu un, visu laiku maisot, karsē to apmēram 7 minūtes. Kuskuss nav jācep, bet jāmēģina iztvaicēt lieko ūdeni, padarot to pēc iespējas irdenāku. Pēc tam kuskusu atdzesē.
No salātiem pa vienai atdala lapas. Katru lapu pārgriež gareniski uz pusēm, pēc tam nogriežot serdes daļu.
Mērcei traukā ielej apmēram 75 ml eļļas, 25 ml svaigi spiestas citronu sulas un šķipsniņu sāls. Rūpīgi samaisa (ja ir vēlēšanās pēc vairāk mērces, droši palieliniet sastāvdaļu daudzumu šajā attiecībā).
Pasniegšanas traukā pa kārtai kārto salāta lapas un kuskusu, pēc katras kārtas pārlejot daļu sagatavotās mērces. Pāri visam pārliek uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, pārber drupinātas grauzdētas/sālītas mandeles, smalcinātas kaltētas dzērvenes un uz plakanās rīves pārrīvē cieto sieru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: