Kupāti ar saldkrējumā vārītu ķiploku biezeni un fritētiem sīpoliem

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Novembris ir tāds mēnesis, kad kārojas kas kreptīgs un reizē latvisks, tāpēc šoreiz kulinārijas guru Uģis mums rāda, kā pagatavot izcili krēmīgu ķiploku biezeni ar kraukšķīgiem sīpoliem un kupātiem. Kas nav mazsvarīgi, šis ēdiens perfekti sader kopā ar Gruzijas pussaldajam baltvīnam.

Sastāvdaļas

  • 1 kg sīpolu
  • 400 g ķiploku
  • 400 ml saldā krējuma
  • 500 g kupātu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 l augu eļļas

Pagatavošana

  1. Nomizo ķiplokus, liek katliņā, pievieno saldo krējumu un sautē uz zemas uguns apmēram 30 min vai līdz ķiploki pilnīgi mīksti. Ar rokas blenderi vai mikseri sakuļ krēmīgā biezenī.
  2. Pa to laiku nomizo sīpolus un sagriež 5 mm biezās ripās. Sadala šķēlītes pa vienai gredzenos. Apslaka ar ūdeni un panē miltos. Atkārto procesu divas reizes.
  3. Fritē sīpolus 170 grādu sakarsētā eļļā, vienā reizē neliekot pārāk daudz. Notecina lieko eļļu uz papīra salvetes.
  4. Cep kupātus 4-5 minūtes no abām pusēm uz mērenas uguns, uzliekot vāku. Servē kupātus ar ķiploku biezeni un fritētiem sīpoliem. Pasniedz ar Amosa semi sweet white vīnu.

Komentāri: