Recepte

Kumelīšu siera kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta + kripatiņa formas ieziešanai
  • 350 g cepumu
  • 300 g maskarpones krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote kumelīšu tējas
  • 50 g ūdens
  • 200 g ogu vai augļu
  • 2–4 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Apaļu kūku formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  2. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai ar mīklas rulli, tos izrullējot. Tiem klāt lej izkausētu sviestu un samaisa. Cepumu masu ber formā un nopresē to pie pamatnes un pie maliņām kā groziņu.
  3. Nelielā bļodiņā aplej kumelīšu tēju ar 50 g verdoša ūdens un ļauj tai ievilkties uz brīdi un atdzist.
  4. Katliņā liek saslamcinātus augļus un/vai ogas, pārber ar brūno cukuru un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz cukurs izkusis. Atdzesē.
  5. Bļodā liek maskarpones krēmsieru un pievieno medu. Ar putojamo slotiņu vai karoti maisa, līdz krēms kļuvis krēmīgs un pazuduši kunkuļi. Pa vienai ēdamkarotei pievieno kumelīšu tēju. Tai ir rūgtena piegarša, tāpēc uzreiz nelej klāt visu daudzumu, bet iemaisa pakāpeniski. Krēmu lej pa virsu sagatavotajai pamatnei. Dekorē ar svaigām ogām.
  6. Pasniedz ar sagatavoto svaigo augļu ievārījumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: