Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Kumelīšu siera kūka
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta + kripatiņa formas ieziešanai
350 g cepumu
300 g maskarpones krēmsiera
2 ēdamkarotes medus
1 ēdamkarote kumelīšu tējas
50 g ūdens
200 g ogu vai augļu
2–4 ēdamkarotes brūnā cukura
Pagatavošana
Apaļu kūku formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai ar mīklas rulli, tos izrullējot. Tiem klāt lej izkausētu sviestu un samaisa. Cepumu masu ber formā un nopresē to pie pamatnes un pie maliņām kā groziņu.
Nelielā bļodiņā aplej kumelīšu tēju ar 50 g verdoša ūdens un ļauj tai ievilkties uz brīdi un atdzist.
Katliņā liek saslamcinātus augļus un/vai ogas, pārber ar brūno cukuru un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz cukurs izkusis. Atdzesē.
Bļodā liek maskarpones krēmsieru un pievieno medu. Ar putojamo slotiņu vai karoti maisa, līdz krēms kļuvis krēmīgs un pazuduši kunkuļi. Pa vienai ēdamkarotei pievieno kumelīšu tēju. Tai ir rūgtena piegarša, tāpēc uzreiz nelej klāt visu daudzumu, bet iemaisa pakāpeniski. Krēmu lej pa virsu sagatavotajai pamatnei. Dekorē ar svaigām ogām.
Nav īsti noprecizēts cik daudz kumelīšu tēja jālej klāt, sanāca diezgan šķidrs krēms. Un Gatavo3 sērijā, sastāvdaļas citādos daudzumos
Kumelīšu tēju pievienojam kādas 2-3 ēdamkarotes. Tad pagaršojam krēmu, ja gribas, lai kumelītes jūt vairāk, pievienojam vēl nedaudz.
Vai kūka nav jācepj? Jāliek ledusskapī? Nekas nav norādīts.
Kūkai pašās beigās jāpastāv ledusskapī 30 min līdz 1 h.
te nebija pateikts, ka pievieno 15 sagrieztas dateles, kā TV raidījumā, bet tās dod kolosālu nokrāsu,
Recepte ar dateleem bija cita.
KĀdus cepumus šai receptei wiss labaak izmanto lūdzu!?
Jebkādus, piemēram parastākos auzu cepumus vai cepumus Selga