Kumelīšu siera kūka

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta + kripatiņa formas ieziešanai
  • 350 g cepumu
  • 300 g maskarpones krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote kumelīšu tējas
  • 50 g ūdens
  • 200 g ogu vai augļu
  • 2–4 ēdamkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Apaļu kūku formu 20 cm/dm noklāj ar cepamo papīru, maliņas nosmērē ar kripatiņu sviesta.
  2. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā vai ar mīklas rulli, tos izrullējot. Tiem klāt lej izkausētu sviestu un samaisa. Cepumu masu ber formā un nopresē to pie pamatnes un pie maliņām kā groziņu.
  3. Nelielā bļodiņā aplej kumelīšu tēju ar 50 g verdoša ūdens un ļauj tai ievilkties uz brīdi un atdzist.
  4. Katliņā liek saslamcinātus augļus un/vai ogas, pārber ar brūno cukuru un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz cukurs izkusis. Atdzesē.
  5. Bļodā liek maskarpones krēmsieru un pievieno medu. Ar putojamo slotiņu vai karoti maisa, līdz krēms kļuvis krēmīgs un pazuduši kunkuļi. Pa vienai ēdamkarotei pievieno kumelīšu tēju. Tai ir rūgtena piegarša, tāpēc uzreiz nelej klāt visu daudzumu, bet iemaisa pakāpeniski. Krēmu lej pa virsu sagatavotajai pamatnei. Dekorē ar svaigām ogām.
  6. Pasniedz ar sagatavoto svaigo augļu ievārījumu.

Komentāri: