No virtuves krājumiem: šķipsniņa sāls, 3 ēdamkarotes cukura, kanēlis
1. 100 g kukurūzas putraimu ieber sietā un zem tekoša ūdens noskalo.
2. Katliņā ielej 1,3 l auksta ūdens un uzvāra. Kad ūdens sāk vārīties, lēnām ieber kukurūzas putraimus un 200 g mannas putraimu, šķipsniņu sāls un 1 ēdamkaroti cukura. Nepārtraukti maisot, uz nelielas liesmas vāra, līdz putraimi ir mīksti. Ja putra vārīšanas laikā kļūst pārāk bieza, tai pievieno vēl nedaudz verdoša ūdens.
3. Kad putraimi mīksti, pielej ~ 500 ml piena un, nepārtraucot maisīšanu, uzvāra.
4. Putru liek porciju šķīvjos un katru porciju pārkaisa ar ½ tējkaroti cukura un šķipsniņu kanēļa.
Komentāri: