Piedāvājam īpaši ceptu maizi, kas nesatur glutēnu.
Par drošiem graudaugiem tiek uzskatīti griķi, rīsi, kukurūza, amarants, kinva, kā arī kartupeļi. Mēs piedāvājam mājās ceptas kukurūzas un griķu plakanmaizes recepti, kas ir ātri pagatavojama, garda, sātīga un garšos gan lieliem, gan maziem.
Maizes mīklai var pievienot ķiplokus, sīpolus un dažādas garšvielas pēc izvēles. Ja vēlaties maizi kā saldu našķi, nepievienojiet tai sāli, bet vairāk cukura. Ja maizi vēlas “pufīgāku”, tad mīklai sodas vietā pievieno 7 g sausā rauga.
Variācijas par tēmu:
Mīklu var bagātināt, pievienojot riekstus, rozīnes, linsēklas vai citas sēkliņas pēc izvēles, kā arī citas sastāvdaļas, kas nesatur glutēnu.
Olu sakuļ ar cukuru un eļļu.
Kulšanas laikā pievieno karstu ūdeni.
Pieliek sāli un kukurūzas miltus.
Pievieno griķu miltus. Ja jums nav pieejami griķu milti, tad izmantojiet griķu putraimus, iepriekš aplietus ar verdošu ūdeni. Kad griķi ir aplieti, pārsedziet tos un paturiet 15 minūtes. Tad griķu putraimus sablenderējiet un izmantojiet miltu vietā.
Samaisa visas sastāvdaļas kopā.
Pievieno cepamo pulveri. Mīkla ir ķepīga un vijīga.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek mīklu. Veido apaļas formas maizi un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes, pārbaudot maizes gatavību ar kociņu: ja, iedurot maizē, mīkla pie kociņa nepielīp, maize ir gatava.
Pasniedz atdzesētu.
Liels paldies par lielisko ideju gardai maizītei! Manuprāt, nepieciešmais ūdens daudzums pie sastāvdaļām ir norādīts nepareizs (varbūt tam būtu jābūt 0.5 krūzei?) – ar 1.5 krūzi ūdens mīkla sanāk pārāk šķidra (ne tāda, kā attēlos redzamā)..
Pievienoju 0.5l ūdens.