Kukurūzas plācenīši ar spinātu krēmu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g kukurūzas miltu
  • 100 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes sāls
  • 260 ml nesaldināta augu dzēriena
  • 160 g konservētas kukurūzas
  • ½ paprikas
  • lociņi
  • eļļa cepšanai

KRĒMAM

  • 150 g  vegāniskā krēmsiera (vai parastā)
  • sauja spinātu
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc kukurūzas miltus, kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli.
  2. Pievieno augu dzērienu un kārtīgi samaisa, līdz nav kunkuļu.
  3. Beigās iemaisa kukurūzu, mazos gabaliņos sagrieztu papriku un sasmalcinātus lociņus.
  4. Uz sakarsētas pannas eļļā cep plācenīšus no abām pusēm zeltainus.
  5. Pagatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas samaisa un samaļ ar rokas blenderi, līdz spināti ir pilnībā sasmalcināti. Pasniedz kopā ar plācenīšiem.