Kūka Gugutas cepure

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 125 g sviesta istabas temperatūrā
  • 110 g cukura
  • 100 g skābā krējuma
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • 250–300 g miltu
  • šķipsna sāls

PILDĪJUMAM

  • ~ 500 g ķiršu bez kauliņiem (var aizvietot arī ar kompota ķiršiem)

KRĒMAM

  • 130 g krēmsiera
  • 80 g pūdercukura
  • 100 g saldā krējuma
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā ar mikseri sajauc kopā sviestu un cukuru. Pievieno skābo krējumu, sāli un cepamo pulveri. Visbeidzot pievieno miltus. Izmantojiet mikseri vai, ja tas kļūst par grūtu mikserim, metieties iekšā ar rokām un mīcat, līdz izveidojas mīksta, nedaudz ķepīga mīkla. Pēc vajadzības var vēl pievienot miltus. Kad mīkla gatava, ietin to pārtikas plēvē un liek uz 2 stundām ledusskapī.
  2. Sagatavo ķiršus. Ja izmanto svaigus, izņem kauliņus un liek sietiņā, lai notek liekā sula, ja izmanto ķiršu kompotu, tad gluži tāpat – nokāš šķidrumu un ļauj ķiršiem notecēties.
  3. Kad mīkla atdzisusi un atpūtusies, sadala to 6 vienādās daļās. Ņem pa vienai mīklas piciņai, izrullē to pēc iespējas plānu un kantainu. Gar vienu mīklas malu rindiņā kārto ķiršus, sarullē trubiņā un aizspiež galus. Tā izdara ar visām mīklas bumbiņām. Mīkla ir ļoti trausla, jābūt veiklam, lai viss nesadrūp. Var izmatot kādu palīglīdzekli – garu nazi vai ko tamlīdzīgu, lai vieglāk sarullēt. Kārto rindiņā uz pannas ar 3–4 cm atstarpi un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
  4. Pagatavo krēmu. Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu, vaniļas ekstraktu un pūdercukuru, visu saputo viendabīgā masā.
  5. Atdzisušos mīklas rullīšus kārto piramīdas formā – pirmajā kārtā liek trīs rullīšus, ko apsmērē ar krēmu, tad liek divus, atkal apsmērē ar krēmu, un tad liek pēdējo rullīti. Tornīti apsmērē ar atlikušo krēmu no visām pusēm, saglabājot trīsstūra formu.
  6. Liek ledusskapī uz 1 stundu ievilkties. Ja ļoti kārojas, tad pirms pasniegšanas tornīti var apbērt ar rīvētu tumšo šokolādi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: