Kraukšķīgie skābā krējuma rabarberu kvadrātiņi

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Rabarberi ar krējuma pārklājumu, ātrā rabarberu plātsmaize, rabarberu kūka smilšu groziņā. Tas viss jau ir piedzīvots. Šī recepte man bija atklājums un pārsteidza ar kraukšķīgi saldo glazūru virs mīkstā, sulīgā biskvīta.

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g baltā cukura
  • 100 g dažādu riekstu – valriekstu, Brazīlijas riekstu, lazdu riekstu un mandeļu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 250 g tumšā muskovado cukura
  • 1 ola
  • 225 g miltu
  • 1 tējkarote sodas vai cepamā pulvera
  • 300 ml skābā krējuma
  • 300 g rabarberu, sagrieztu mazos gabaliņos

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Cepamo formu ierīvē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Riekstus rupji sakapā.
  2. Uz pannas izkausē 50 g sviesta, kurā iemaisa riekstus un cukuru. Samaisa diezgan sausu, irdenu masu.
  3. Pārējo sviestu sajauc kopā ar cukuru un olu. Kad masa saputojusies krēmīga un viendabīga, tajā iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli.
  4. Visbeidzot pievieno skābo krējumu. Kad mīkla izmaisīta krēmīgi viendabīga, iemaisa rabarberu gabaliņus.
  5. Mīklas masu ar rabarberiem pilda cepamajā veidnē.
  6. Pārkaisa ar riekstu cukuru, un liek cepties.
  7. Cep 30–35 minūtes. Pasniedz karstu kā pudiņu vai aukstu kā plātsmaizīti, sagrieztu kvadrātiņos.
1. pagatavošanas solis
rabarberukraukšķi_1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai. Cepamo formu ierīvē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Riekstus rupji sakapā.

2. pagatavošanas solis
rabarberukraukšķi_2

Uz pannas izkausē 50 g sviesta, kurā iemaisa riekstus un cukuru. Samaisa diezgan sausu, irdenu masu.

3. pagatavošanas solis
rabarberukraukšķi_3

Pārējo sviestu sajauc kopā ar cukuru un olu. Kad masa saputojusies krēmīga un viendabīga, tajā iesijā miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli.

4. pagatavošanas solis
rabarberukraukšķi_4

Visbeidzot pievieno skābo krējumu. Kad mīkla izmaisīta krēmīgi viendabīga, iemaisa rabarberu gabaliņus.

5. pagatavošanas solis
rabarberukraukšķi_5

Mīklas masu ar rabarberiem pilda cepamajā veidnē.

6. pagatavošanas solis
rabarberukraukšķi_6

Pārkaisa ar riekstu cukuru, un liek cepties. Cep 30–35 minūtes. Pasniedz karstu kā pudiņu vai aukstu kā plātsmaizīti, sagrieztu kvadrātiņos.