300 g vārītu suši vai parasto balto rīsu
300 g tunča filejas
2 ēdamkarotes Kikkoman sojas mērces
1 ēdamkarote majonēzes
1 ēdamkarote srirarčas mērces
1 ēdamkarote sezama eļļas
50 g kukurūzas cietes
200 g eļļas cepšanai
1 avokado
halapenjo pipari pasniegšanai
sezama sēkliņas pasniegšanai
1.Aukstus rīsus liek ar pārtikas plēvi izklātā četrstūrainā traukā ar malām un piespiež, lai tie
maksimāli ieņemtu formu. Ja ir laiks, tad to dara iepriekšējā vakarā, ja ne, tad rīsus liek
ledusskapī uz vismaz 10 minūtēm.
2. Tikmēr tunci sakapā 1 x 1 cm lielos kubiņos, sajauc ar majonēzi, sojas mērci, srirarčas
mērci un sezama eļļu. Liek ledusskapī, līdz pārējais ir gatavs.
3. Rīsus sagriež aptuveni 5 x 5 cm lielos gabalos. Šķīvī ieber kukurūzas cieti, un rīsu
kvadrātiņus apviļā cietē. Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Kubiņus cep no katras
puses aptuveni 3–5 minūtes vai līdz zeltaini brūni.
4. Ar dakšiņu sastampā avokado. Sagatavo visas sastāvdaļas.
5. Uz katra kraukšķīgā rīsu kubiņa liek avokado masu, tad tunci un halapenjo piparu ripiņas.
Pasniedz ar sezama sēkliņām.
Komentāri: