Banānus nomizo, katru sagriež četrās daļās, katru daļu pārgriež uz pusēm arī gareniski.
Kataifi mīklu izņem no iepakojuma un apklāj ar mitru, tīru dvieli, lai tā neizkalstu. Ņem daļu mīklas, izlīdzina pēc iespējas līdzenāk uz darba virsmas un apsmērē ar izkausēto medus un sviesta masu. Katru banāna gabaliņu tin mīklā, lieko mīklas daļu ar šķērēm nogriež. Tā atkārto ar visiem banāniem.
Mīklā ietītos banānus kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, visu gabaliņus apsmērē ar atlikušo sviesta masu un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties 15–20 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaina.
Pagatavo šokolādes mērci. Nelielā katliņā lej saldo krējumu un uzsilda to, tad noņem no karstuma, pievieno gabaliņos sagrieztu šokolādi un maisa, līdz iegūta viendabīga šokolādes mērce.
Kraukšķīgos banānus pasniedz siltus kopā ar šokolādes mērci.
Ja mīkla paliek pāri, to līdz pat vienai nedēļai var uzglabāt ledusskapī, ietītu mitrā dvielī un maisiņā.
Komentāri: