Kraukšķīgās vistiņas

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • Vistiņām
  • 200 g grieķu jogurta
  • 50 ml Santa Maria zaļo halapenjo piparu marinādes
  • 3 vistas filejas
  • Santa Maria kukurūzas čipsi ar čili
  • Santa Maria garšvielu maisījums vistas gaļas panēšanai

Mērcei

  • 300 g skābā krējuma
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
  • neliela buntīte kinzas
  • Santa Maria čili un laima tako garšvielu maisījums
  • sula no ½ laima

Glazūrai

  • 3 ēdamkarotes šķidra medus
  • 1 tējkarote Santa Maria čili piparu pārslu
  • sula no ½ apelsīna

Pagatavošana

  1. Pagatavo marinādi vistai. Bļodā sajauc grieķu jogurtu ar halapenjo marinādi.
  2. Vistas fileju sagriež strēmelītēs un liek sagatavotajā marinādē. Ļauj iemarinēties 1 stundu.
  3. Kukurūzas čipsus sasmalcina mazākos gabaliņos un samaisa kopā ar garšvielu maisījumu vistas panēšanai.
  4. Vistiņas ņem ārā no marinādes un kārtīgi apviļā panējuma maisījumā.
  5. Liek uz cepamās pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Cep 190 ºC temperatūrā 15 minūtes, kamēr vistiņas kraukšķīgas un zeltaini brūnas.
  6. Pagatavo mērci. Bļodā sajauc krējumu ar rīvētiem ķiplokiem un ingveru, smalki sakapātu kinzu, laima sulu, kā arī čili un laima garšvielu maisījumu.
  7. Pagatavo glazūru. Bļodiņā sajauc medu ar čili piparu pārslām un apelsīnu sulu.
  8. Kad vistiņas gatavas, tās pārklāj ar glazūru un bauda kopā ar pagatavoto mērci.