Kraukšķīgās vafeles ar kanēli

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šajā receptē būs vajadzīga plāno vafeļu panna. Te nederēs tās pannas, kurās var izcept pufīgās biezās vafeles. Pēc cepšanas vafeles jāatdzesē, jo tikai aukstas tās kļūst pavisam kraukšķīgas. Uzglabāt vafeles iesaku papīra maisiņā, nevis hermētiski noslēgtā. Vafeļu mīklai pikantumam var pievienot mazliet tumšā ruma. Glazūrai var izmantot tumšo šokolādi, sāļo karameli vai vienkārši pārkaisīt ar pūdercukuru.

Sastāvdaļas

VAFEĻU MĪKLAI

  • 1 ola (vēlams, lauku)
  • 200 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 100 g sviesta
  • 75 g muskavado cukura
  • 75 g pūdercukura
  • 2 tējkarotes Dr. Oetker kanēļa cukura
  • ~ 30 g sviesta un otiņa vafeļpannas ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc muskavado cukuru un pūdercukuru, pievieno miltus, kanēli un labi samaisa.
  2. Uz lēnas uguns vai ūdens peldē izkausē sviestu.
  3. Izkausēto sviestu lēnām lej cukura un miltu maisījumā, iemaisa, pievieno olu (šajā brīdī var pievienot 1–2 tējkarotes tumšā ruma) un atkal maisa, līdz mīkla veido piparkūku mīklai līdzīgu konsistenci.
  4. Ar rokām no mīklas izveido 2 vienāda lieluma desiņas (4–5 cm diametrā). Katru ietin pārtikas plēvē un, lai vēl stingrāk turas kopā, arī folijā. Liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām. Vislabāk atstāt uz nakti.
  5. Pirms cepšanas mīklu sagriež ~ 1 cm biezās šķēlītēs, liek uz sakarsētas vafeļu pannas un cep katru atsevišķi, kamēr vafele ir zeltaini brūna.
  6. Vafeļu pannu ietauko pirms katras vafeles, izmantojot pavisam mazliet sviesta un otiņu.