Kraukšķīgās liellopu gaļas strēmelītes ar kokosriekstu rīsiem

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Meklējot dažādos avotos pieejamās receptes kraukšķīgajai gaļai ķīniešu gaumē, izmēģinājām visādus variantus, un tagad esam gatavas nodot jūsu vērtējumam to, kas pašām garšoja – diezgan asa, ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un ļoti aromātiska.

Klāt iesakām kokosriekstu pienā vārītus rīsus. Šādi pagatavoti rīsi ir dzidri balti un garšo riekstaini maigi. Tie lieliski sader kopā ar izteikti austrumniecisko gaļu.

Sastāvdaļas

  • 300 g liellopu gaļas (var aizstāt ar cūkgaļu vai vistas gaļu)
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • augu eļļa cepšana
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • ½ sarkanā čili pipara
  • 1 un ½ ēdamkarote cukura vai medus
  • 4 ēdamkarotes rīsu etiķa
  • 4 ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 4 tējkarotes sojas mērces
  • ½ apelsīna sula un miziņa

Kokosriekstu rīsiem

  • 1 glāze basmati rīsu
  • 1 glāze kokosriekstu piena
  • 1 glāze ūdens
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu (pēc izvēles)
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vispirms sagatavo rīsus. Tos aplej ar kokosriekstu pienu un ūdeni un 15 minūtes ļauj uzbriest.
  2. Tad katliņu ar rīsiem liek uz uguns, pievieno sāli un kokosriekstu skaidiņas un vāra – vispirms uz lielas liesmas ~ 5 minūtes, kamēr šķidrums novārījies, tad liesmu samazina līdz minimālai un atstāj sutināties vēl 10 minūtes.
  3. Burkānu notīra un sarīvē.
  4. Sīpolu, ķiplokus un čili piparu smalki sakapā.
  5. Eļļā apcep visus dārzeņus.
  6. Pievieno sojas mērci, rīsu etiķi, cukuru vai medu un čili mērci. Samaisa.
  7. No ½ apelsīna uz vidējās rīves norīvē miziņu.
  8. Sulu piespiež mērcei.
  9. Gaļu sagriež plānās strēmelītēs.
  10. Strēmelītes kārtīgi apvārta kar tupeļu cietē, kas sajaukta kopā ar sāli.
  11. Dziļā pannā kārtīgi uzkarsē eļļu. Gaļu pa vienam gabaliņam liek eļļā tā, lai gabaliņi nesaskartos kopā.
  12. Cep ~ 5 minūtes, kamēr gaļa ir brūna un kraukšķīga.
  13. Tad izņem no pannas un liek uz salvetes nosusināt lieko eļļu.
  14. Gaļu pievieno dārzeņiem mērcē un visu kārtīgi sacilā kopā, lai katrs gabaliņš gaļas apvārtās gardajā austrumu mērcē.
  15. Apkaisa ar apelsīnu miziņām.
  16. Pasniedz galdā nekavējoties, jo gaļa pastāvot zaudē savu kraukšķīgumu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vispirms sagatavo rīsus. Tos aplej ar kokosriekstu pienu un ūdeni un 15 minūtes ļauj uzbriest.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad katliņu ar rīsiem liek uz uguns, pievieno sāli un kokosriekstu skaidiņas un vāra – vispirms uz lielas liesmas ~ 5 minūtes, kamēr šķidrums novārījies, tad liesmu samazina līdz minimālai un atstāj sutināties vēl 10 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānu notīra un sarīvē.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu, ķiplokus un čili piparu smalki sakapā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eļļā apcep visus dārzeņus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sojas mērci, rīsu etiķi, cukuru vai medu un čili mērci. Samaisa.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No ½ apelsīna uz vidējās rīves norīvē miziņu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sulu piespiež mērcei.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu sagriež plānās strēmelītēs.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Strēmelītes kārtīgi apvārta kar tupeļu cietē, kas sajaukta kopā ar sāli.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dziļā pannā kārtīgi uzkarsē eļļu. Gaļu pa vienam gabaliņam liek eļļā tā, lai gabaliņi nesaskartos kopā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep ~ 5 minūtes, kamēr gaļa ir brūna un kraukšķīga.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad izņem no pannas un liek uz salvetes nosusināt lieko eļļu.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu pievieno dārzeņiem mērcē un visu kārtīgi sacilā kopā, lai katrs gabaliņš gaļas apvārtās gardajā austrumu mērcē.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apkaisa ar apelsīnu miziņām.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā nekavējoties, jo gaļa pastāvot zaudē savu kraukšķīgumu.

Komentāri: