Meklējot dažādos avotos pieejamās receptes kraukšķīgajai gaļai ķīniešu gaumē, izmēģinājām visādus variantus, un tagad esam gatavas nodot jūsu vērtējumam to, kas pašām garšoja – diezgan asa, ārpusē kraukšķīga, iekšpusē mīksta un ļoti aromātiska.
Klāt iesakām kokosriekstu pienā vārītus rīsus. Šādi pagatavoti rīsi ir dzidri balti un garšo riekstaini maigi. Tie lieliski sader kopā ar izteikti austrumniecisko gaļu.
Kokosriekstu rīsiem
Vispirms sagatavo rīsus. Tos aplej ar kokosriekstu pienu un ūdeni un 15 minūtes ļauj uzbriest.
Tad katliņu ar rīsiem liek uz uguns, pievieno sāli un kokosriekstu skaidiņas un vāra – vispirms uz lielas liesmas ~ 5 minūtes, kamēr šķidrums novārījies, tad liesmu samazina līdz minimālai un atstāj sutināties vēl 10 minūtes.
Burkānu notīra un sarīvē.
Sīpolu, ķiplokus un čili piparu smalki sakapā.
Eļļā apcep visus dārzeņus.
Pievieno sojas mērci, rīsu etiķi, cukuru vai medu un čili mērci. Samaisa.
No ½ apelsīna uz vidējās rīves norīvē miziņu.
Sulu piespiež mērcei.
Gaļu sagriež plānās strēmelītēs.
Strēmelītes kārtīgi apvārta kar tupeļu cietē, kas sajaukta kopā ar sāli.
Dziļā pannā kārtīgi uzkarsē eļļu. Gaļu pa vienam gabaliņam liek eļļā tā, lai gabaliņi nesaskartos kopā.
Cep ~ 5 minūtes, kamēr gaļa ir brūna un kraukšķīga.
Tad izņem no pannas un liek uz salvetes nosusināt lieko eļļu.
Gaļu pievieno dārzeņiem mērcē un visu kārtīgi sacilā kopā, lai katrs gabaliņš gaļas apvārtās gardajā austrumu mērcē.
Apkaisa ar apelsīnu miziņām.
Pasniedz galdā nekavējoties, jo gaļa pastāvot zaudē savu kraukšķīgumu.
Paldies – izmēģināju gaļas mērci un sanāca garšīgi…