Krāsnī tvaicētas mīdijas krēmīgā vīna mērcē

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Pavasarī maltīšu gatavošanā gribas ienest svaigumu un pie plīts pavadītās minūtes vai stundas iemainīt pret garāku pastaigu ārā vai parušināšanos piemājas dārzā. Šoreiz galdā ceļam mīdijas, bet, pirms tā celt galdā, tās pavisam ātri un vienkārši pagatavojam Electrolux tvaika cepeškrāsnī. Maltīte, kuras pagatavošana aizņems vien pusstundu un lielāko darbiņu izdarīs tieši cepeškrāsns. Sajūta, to ēdot, būs kā mazā ceļojumā!

Sastāvdaļas

  • 1 puravs
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 zariņi svaiga timiāna
  • 2 lauru lapas
  • 125 ml baltvīna
  • 2 kg mīdīju čaulās
  • 125 ml saldā krējuma
  • maza buntīte svaigu pētersīļu
  • 1 bagete

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 100 ºC temperatūrai augstā tvaika režīmā.
  2. Papriku un puravu sagriež stienīšos, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Cepamajā pannā liek dārzeņus un garšvielas – lauru lapas un timiānu. Visu liek iepriekš uzkarsētā krāsnī uz 2 minūtēm.
  4. Krāsns temperatūru pazemina līdz 85 ºC temperatūrai. Pannā pievieno mīdijas un baltvīnu, visu apmaisa. Tvaicē vēl 12 minūtes, līdz mīdijas atveras. Tās, kas vēl nav atvērušās, izmet.
  5. Ar putu karoti mīdijas pārliek bļodā un noliek malā.
  6. Mērcei un dārzeņiem cepamajā pannā pievieno saldo krējumu, iemaisa. Visu sasāla un sapiparo un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 1 minūti, lai mērci uzsildītu.
  7. Ņem ārā no krāsns, no mērces izņem timiāna zariņus un lauru lapas. Mērci lej pāri mīdijām, pārber ar svaigi kapātiem pētersīļiem un pasniedz kopā ar grilētu baltmaizi.