Krāsnī karamelizēti burkāni un pastinaki ar ķiplokiem marokāņu gaumē

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Lieliska piedeva Ziemassvētku cepetim. Tā iepriecinās arī viesus – veģetāriešus, kuriem parasti nezina, ko lai dod ēst, jo marokāņu garšvielas šos ierastos dārzeņus padarīs interesantus un medus piešķirs tiem svinīgumu un saldumu, pēc kā ilgoties. Neesat pārsteigti, ja jums jautās pēc papildporcijas.

Sastāvdaļas

  • 4 lieli burkāni
  • 4 lieli pastinaki
  • 4 galviņas ķiploku
  • 1 tējkarote kumina
  • 1 tējkarote koriandra sēklu
  • 1 tējkarote fenheļa sēklu
  • sāls
  • eļļa vai sviests
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Burkānus un pastinakus kārtīgi nomazgā un nomizo. Sagriež gareniski 4–8 vienādās daļās.
  2. Ķiplokiem nogriež augšējo daļu un aplej ar eļļu.
  3. Piestā saberž visas garšvielas, ieskaitot sāli, un pārkaisa sakņu dārzeņiem. Pārlej pāri eļļu un medu.
  4. Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes. Dārzeņi ir gatavi, kad tie ir mīksti – sviesta konsistencē.

 

1. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_1

Burkānus un pastinakus kārtīgi nomazgā un nomizo. Sagriež gareniski 4–8 vienādās daļās.

2. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_2

Ķiplokiem nogriež augšējo daļu un aplej ar eļļu.

3. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_3

Piestā saberž visas garšvielas, ieskaitot sāli, un pārkaisa sakņu dārzeņiem. Pārlej pāri eļļu un medu.

4. pagatavošanas solis
PastinakiBurkani_final

Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes. Dārzeņi ir gatavi, kad tie ir mīksti – sviesta konsistencē.

Komentāri: