Lieliska piedeva Ziemassvētku cepetim. Tā iepriecinās arī viesus – veģetāriešus, kuriem parasti nezina, ko lai dod ēst, jo marokāņu garšvielas šos ierastos dārzeņus padarīs interesantus un medus piešķirs tiem svinīgumu un saldumu, pēc kā ilgoties. Neesat pārsteigti, ja jums jautās pēc papildporcijas.
Burkānus un pastinakus kārtīgi nomazgā un nomizo. Sagriež gareniski 4–8 vienādās daļās.
Ķiplokiem nogriež augšējo daļu un aplej ar eļļu.
Piestā saberž visas garšvielas, ieskaitot sāli, un pārkaisa sakņu dārzeņiem. Pārlej pāri eļļu un medu.
Liek cepties cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ~ 30 minūtes. Dārzeņi ir gatavi, kad tie ir mīksti – sviesta konsistencē.
Šitas tīri labs. Viegla uzkoda.
Ko īsti dod tie ķiploki?