fbpx

Krāsnī cepts ķirbis ar svaigo sieru un pekanriekstiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Līva rosās “Pie Galda!” virtuvē un šoreiz gatavo rudenīgu un viegli pagatavojamu maltīti ātrām vakariņam vai pusdienām. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 600 g riekstu ķirbja vai cepamā ķirbja
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes šķidra medus
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote tahini pastas
  • ½ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • ½ tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes malta kumina
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 čili pipars
  • 250 g vārītas kvinojas
  • sauja pekanriekstu
  • 1 zariņš svaigas piparmētras
  • 1 iepakojums svaigā siera bumbiņu

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež šķēlēs un liek lielā bļodā.
  2. Pagatavo marinādi. Visas sastāvdaļas – olīveļļu, citronu sulu, tahini pastu, medu, sāli, piparus, kuminu, paprikas pulveri, saspiestas ķiploka daiviņas – sajauc kopā un pārlej ķirbja šķēlēm. Pārliecinās, lai visas ķirbja šķēles būtu noklātas ar marinādi no visām pusēm, tad tās kārto uz cepamās pannas, pārber ar ripiņās sagrieztu čili piparu un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā 20 minūtes.
  3. Pēc 20 minūtēm ķirbi izņem no krāsns, pievieno vārīto kvinoju, pārber ar pekanriekstiem, visu liek cepties vēl uz 10 minūtēm.
  4. Pirms pasniegšanas ķirbi pārber ar mīkstā siera bumbām un svaigu piparmētru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: