Krāsnī cepts kabacis ar gailenēm un kazas sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Vairāk ierasts kabaci uzreiz piepildīt ar pildījumu un cept to kopā krāsnī. Šoreiz kabacis cepeškrāsnī gatavojas viens pats, bet pildījums – uz plīts pannā atsevišķi. Tikai pēc tam tie tiek ‘saprecināti’ kopā.

Šoreiz pildījumā sēnes. Gaileņu sezonā ir jāgatavo gailenes, bet, ja to vēl vai vairs nav, tad izmantojam šajā receptē jebkuras citas sēnes, derēs arī veikala šampinjoni.

Svarīgi ir kabaci nepārcept, lai tas nav mīksts un gandrīz izšķīdis. Kabacim jābūt vēl nedaudz stingram, tad tas ir gards!

 

Sastāvdaļas

  • 4 nelieli kabači
  • 600 g gaileņu
  • 2 vidējas sarkanās paprikas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g mīksta kazas siera
  • eļļa cepšanai
  • sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kabačus pārgriež gareniski uz pusēm, apsmērē ar eļļu un liek cepties krāsnī 30 minūtes.
  2. Sīpolu sakapā un apcep pannā 5 minūtes. Gailenes saplēš mazākos gabalos (mazās gailenes atstāj veselas) un pievieno pannā pie sīpoliem.
  3. Sēnes cep uz lielas uguns, līdz iztvaikojis šķidrums. Tad pievieno gabaliņos sagrieztu papriku, nogriež uguni uz mazāku un maisot cep visu vēl 15 minūtes. Beigās pievieno sāli un piparus.
  4. Uz kabaču pusītēm liek sēņu un paprikas maisījumu, pa virsu kārto kazas siera gabaliņus.