Ziedkāpostu un brokoli sadala pa mazākām ziedkopām. Papriku, kabaci un tomātus sagriež ripiņās. Ķiploku horizontāli pārgriež uz pusēm. Ķiršu tomātiņus atstāj veselus vai pārgriež uz pusēm.
Visus dārzeņus liek cepamtraukā. Dārzeņiem pārlej rapšu eļļu, pievieno timiānu un pārkaisa sāli. Visu kārtīgi izmaisa.
Cep krāsnī 40–45 minūtes, līdz dārzeņi mīksti. Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
Variācijas
Lai dārzeņi iegūtu vairāk Austrumiem raksturīgo garšu, timiāna vietā pievieno pa tējkarotei malta kumīna un koriandra sēklu, bazilika vietā izmanto svaigu koriandru. Pievieno arī mazo bundžu konservētu turku zirņu sātīgākai maltītei.
Dārzeņiem pēc cepšanas var pievienot mīkstu kazas sieru un pārkaisīt ar grauzdētiem riekstiem, piemēram, pistācijām vai mandelēm.
Sautējumam līdzīgāku konsistenci var iegūt, dārzeņiem pievienojot mazo bundžu konservētu sasmalcinātu tomātu. Īsi pirms cepšanas beigām dārzeņus pārkaisa ar sauju rīvēta Parmas siera.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: