Krāsnī cepti ķiploki ar garšaugiem un kļavu sīrupu

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Krāsnī ceptu rudens un ziemas dārzeņu izlase nav iedomājam bez ķiplokiem. Kļavu sīrups kopā ar sviestu un olīveļļu ķiplokus padarīs karamelizētus un to garša būs mazliet saldena. Garšīga piedeva gaļas ēdieniem. Šādi gatavotus ķiplokus var arī pēc tam pievienot citiem ēdieniem kā garšvielu.

Sastāvdaļas

  • ķiploku galviņas
  • olīveļļa
  • nedaudz sviesta
  • kļavu sīrups (var aizvietot ar šķidro medu)
  • jūras sāls
  • rozmarīna vai timiāna zariņi (var aizvietot ar kaltētiem pētersīļiem)

Pagatavošana

  1. Ķiploka galviņas nomizo, atstājot pēdējo mizas kārtiņu. Daiviņas neatdala citu no citas. Veselu ķiploku pārgriež gareniski uz pusēm. Ja ķiploks ir mazs, tad nogriež tikai augšdaļu.
  2. Cepamajā traukā lej olīveļļu, pievieno 1–2 piciņas sviesta un liek tajā ķiploku pusītes ar griezto daļu uz leju.
  3. Bļodiņā lej mazliet olīveļļas, pievieno kļavu sīrupu attiecībā 1 daļa olīveļļas un apmēram ⅓ daļas kļavu sīrupa. Pievieno sāli un rozmarīna lapiņas. Visu labi samaisa un pagaršo. Ja par saldu, papildina ar olīveļļu. Ja par pliekanu, pievieno kļavu sīrupu, kādu garšvielu pēc savas gaumes.
  4. Eļļas un sīrupa masu lej pāri ķiplokiem. Visu pannu labi sakrati, lai ķiploki iemaisās sīrupā.
  5. Liek līdz 200 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep apmēram 20–25 minūtes, līdz ķiploki zeltaini un mīksti. Pēc apmēram 15 minūtēm cepšanas pagriež tos uz otru pusi. Ik pa laikam pamaisa, lai nepierauj pie pannas.