Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Krāsnī cepti baklažāni ar zilo sieru
(Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Pavisam vienkārša uzkoda. Esmu novērojusi, ka pat izteiktākie gaļēdāji nesmādē baklažānu ēdienus, jo to riekstainā garša un maigā, krēmīgā konsistence nereti atgādina gaļu.
Sastāvdaļas
1 baklažāns
3 zariņi timiāna
4 šampinjoni
100 g zilā siera
granātābola sēkliņas (pēc izvēles)
1 ēdamkarote olīveļļas
sāls
Pagatavošana
Baklažānu nomazgā un sagriež gareniskās plānās šķēlēs. Apsāla tās, lai noņemtu rūgtumu.
Sēnes sagriež plānās šķēlītēs.
Sieru salauž nelielos gabaliņos.
Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai, uz cepamās pannas liek baklažānu šķēles, apslaka ar olīveļļu, pāri kārto siera gabaliņus, tiem pa virsu sēņu šķēlītes, pārber ar svaigām timiāna lapiņām vai arī katrai baklažānu šķēlei pārliek pa timiāna zariņam.
Cep 12 minūtes.
Pirms pasniegšanas baklažānu šķēles var pārkaisīt ar granātābola sēkliņām.
Komentāri: