Krāsnī ceptas garneles medus un sinepju mērce ar sparģeļiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 700 g svaigu garneļu (ar astītēm)
  • 450 g sparģeļu
  • olīveļļa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 citrons
  • 4 daiviņas ķiploku, smalki sakapātu
  • 3 ēdamkarotes sviesta, sagriezta mazos kubiņos
  • 2 ēdamkarotes kapātu loku

Garneļu marinādei

  • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citronu sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju (ar sēkliņām)
  • 2 tējkarotes maltas paprikas
  • 1 tējkarote čili pārslu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Pannā liek foliju vai cepamo papīru, ko ieziež ar olīveļļu.
  2. Bļodiņā liek sparģeļus, pa virsu ber ¼ tējkarotes sāls, ⅛ tējkarotes melno piparu un 1 ēdamkaroti olīveļļas, kā arī 1 kapātu ķiploka daiviņu. Visu samaisa un kārto uz cepamās pannas vienā līnijā.
  3. Cep sakarsētajā krāsnī 4–6 minūtes atkarībā no sparģeļu biezuma.
  4. Garnelēm noņem astītes cietos apvalkus. Marinādes sastāvdaļas samaisa kopā atsevišķā bļodiņā, un ar to aplej garneles. Klāt ber ½ tējkarotes sāls, ⅛ tējkarotes svaigi maltu melno piparu un 3 kapātas ķiploku daiviņas. Vēlreiz apmaisa un kārto atlikušajā pannas daļā, dāsni pāri lejot marinādi.
  5. Sparģeļiem un garnelēm pa virsu kārto sviestu – 2 ēdamkarotes garnelēm un 1 ēdamkaroti sparģeļiem. Cep krāsnī vēl 6 minūtes, līdz garneles vairs nav caurspīdīgas.
  6. Servē siltus, pāri ber kapātos lokus.

Komentāri: