Krāsnī cepta cūkgaļa ar ingvera–greipfrūtu mērci, bietēm un kazas sieru

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g cūkgaļas filejas
  • zariņš rozmarīna
  • 30 g sviesta
  • 20 g ingvera
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • sula no 1 vidēja greipfrūta
  • 2 nelielas vārītas bietes
  • 50 g kazas siera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas fileju notīra no baltajām plēvēm, apber ar sāli un pipariem un apcep pannā no visām pusēm, pievienojot pusi sviesta un rozmarīna zariņu. Kad gaļa ieguvusi zeltaini brūnu garoziņu, to liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 220 ºC temperatūrā uz 5–7 minūtēm vai līdz brīdim, kad gaļas iekšējā temperatūra ir sasniegusi 71 ºC tās biezākajā vietā. Pirms griešanas gaļu atstāj atpūsties uz 10 minūtēm istabas temperatūrā.
  2. Kamēr cūkgaļa cepas, pagatavo mērci. Greipfrūtu sulu ielej nelielā katliņā, pievieno brūno cukuru un nomizotu un sarīvētu ingveru. Mērci vāra uz vidējas uguns, pievienojot sāli un piparus, līdz tā iegūst sīrupam līdzīgu konsistenci.
  3. Atsevišķā pannā sviestā apcep nelielos gabaliņos sagrieztas bietes, ko pēc tam nosusina papīra dvielī, lai atbrīvotos no liekajiem taukiem.
  4. Cūkgaļu sagriež biezākās ripiņās, pasniedz uz šķīvja, pārlejot ar mērci un pievienojot ceptās bietes un sadrumstalotu kazas sieru.